Ikväll var det två grabbar som somnade på två röda efter lite fredagsmys. Vi gjorde tacokycklinggratäng, mycket gott. Jag delar med mig av receptet:
Tacogratäng med kyckling
Ingredienser
Smör
800 g kycklingfilè i strimlor
2 hackade gula lökar
2 hackade vitlöksklyftor
2 dl majskorn
5 dl matlagningsgrädde
2 påsar cheddar dip
1 påse tacomix
1 burk Thick´n Chunky Salsa, 350 g
2 dl riven ost
800 g kycklingfilè i strimlor
2 hackade gula lökar
2 hackade vitlöksklyftor
2 dl majskorn
5 dl matlagningsgrädde
2 påsar cheddar dip
1 påse tacomix
1 burk Thick´n Chunky Salsa, 350 g
2 dl riven ost
Gör så här
Bryn kycklingen i lite smör, tillsätt lök, vitlök och majskorn på slutet.
Häll blandningen i en ugnsfast form.
Vispa ihop grädde, cheddardip, tacomix och salsan. Häll det över och strö över riven ost.
Gratinera i mitten av ugnen, 200 grader i ca 25 minuter, tills osten fått färg.
Servera med ris och en sallad.
Häll blandningen i en ugnsfast form.
Vispa ihop grädde, cheddardip, tacomix och salsan. Häll det över och strö över riven ost.
Gratinera i mitten av ugnen, 200 grader i ca 25 minuter, tills osten fått färg.
Servera med ris och en sallad.
Jag skippade osten på, det blir mycket sås men det behövs om man har ris till. Jag kan tänka mig att pasta också är gott till men då räcker det nog att göra hälften av såsen.
Strax dax att kolla vem som åker ur idol ikväll, så länge Linnea är kvar så är jag nöjd. Imorgon är det dax för Mulle och Knytte, Marcus ska iväg på kvällen så det blir jag och barnen som får hitta på något.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar