Min kitchen aid fick jobba hårt. |
Ja, ni ser att det finns mycket gott i denna. |
Mäktig och söt, jag tror att färska hallon kan vara riktigt gott till. |
Recept:
Nutellasemifreddo 12 port
- 2 marängbottnar
- 4 ägg
- 2 msk strösocker
- 5 dl vispgrädde
- 1 burk Nutella (ca 400 g)
Separera gulor från vitor, det är viktigt att skål och visp till vitorna är rena. Vispa vitorna till ett fast skum med 1 msk socker. Vispa gulorna luftiga med 1 msk socker och vispa grädden för sig.
Lägg en marängbotten i formen och krossa den andra. Vänd varsamt ihop äggvisp, grädde, vitorna, den krossade marängen. Ringla ner Nutellan (värm den lite i micron så den blir lite rinnig) så att det blir ränder i smeten. Fyll upp smeten i formen över den hela marängbottnen.
Frys tårtan i minst 4 timmar innan servering, gärna över natten och ta fram den i god tid innan ni ska äta den. Servera med färska jordgubbar till.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar