torsdag 30 december 2010

Husbygge

Hm, kollade lite i bloggen och jag bloggar ju inte mycket om husbygget... och det kan ju bero på att det inte händer så mycket just nu. Vad vi väntar på nu är tomten, när den är klar (förhoppningsvis i januari) är det dags för bygglov och såna grejer. Vi har fått besked om att det inte blir någon fjärrvärme så där måste vi titta på andra alternativ. LB-hus rekommenderar inte bergvärme eftersom det har en överkapacitet, deras rekomendation är frånluftsvärmepump. Här måste vi ta en riktig funderare. Är det någon som läser bloggen som har erfarenhet av Nibe 750, frånluftsvärmepump så får ni gärna höra av er. Nya hus är extremt energisnåla och man vill ju ha en lösning som fungerar i många år.

Ett steg på väg var att byta bank, från Swedbank till Nordea och det är nästa klart, eller rättare sagt: mitt är klart men Marcus flytt strular... fast jag pratade med dem idag och det skulle lösas nästa vecka. Vilket jobb det är att byta bank, det gör man inte varje vecka!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Fråga Ingemar, tror dom har frånluftvämepump i Frösakull.

Anne Karlsson sa...

Vi har frånlufvärmepump från Nibe Fighter 360P. Det viktigaste är väl att det är rätt modell/storlek på pumpen i förhållande till husets storlek. Vi hade det i förra huset också. Det är bra energisnålt. Eldar man när det är som kallast så går den värmen också tillbaka till systemet och återanvänder det för uppvärmnning av huset. Jag tror på det i alla fall. Kul att det börjar hända något med bygget. Här har de smällt upp ett nytt hus mitt i vintern vet inte hur bra det är men det går väl det med. Gott Nytt År på er! Kram