torsdag 9 juli 2009

Kolmården

Då var vi hemma igen efter två intensiva dagar i Kolmården. Det har varit jättebra och barnen har verkligen gillat det. Vi åkte tidigt i tisdags morse, Emill somnade om i bilen och sov några timmar till, Max var däremot vaken och förväntansfull. Vi bodde på Vildmarkshotellet och det var ju smidigt att bo precis vid djurparken, så vi mötte upp Syrran där som åkt tåg med barnen. Mamma, Krister och Anton körde bil ihop med oss. Vi gick in i parken och började med att titta på en sälshow. Sen var vi och kollade på Delfinshowen, den var bra och underhållande. Emil gillade "iskarna"... Sen gick vi runt i parken och kollade på djur och allt annat som finns där.

Frammåt kvällen blev vi ganska trötta och gick till hotellet. Marcus fixade öl och cider till oss och det var det goaste på länge:-) Sen badade vi i hotellets pool och det gillade barnen. Efter det blev det middag på hotellet, det var en mycket god buffé och för barnen fanns en särskild buffé. Emil åt och åt och åt, sen var ju barnen jättetrötta och det var ju inte så konstigt. De somnade snabbt i våningssängen på hotellrummet, inga problem alls. Vi var också trötta efter en lång dag.

Upp på morgonen för en ny dag i parken, det blev Bamses värld, leklandet och Safariparken. Mest slöa djur där men det är ändå häftigt att se dem på så nära håll. Frammåt eftermiddagen lämnade vi parken och åkte till Tropikariet, det var faktiskt riktigt bra. Sen bar det hemmåt, först lämnade vi Syrran och barnen vid stationen i Norrköping, käkade på McDonald och sen hem.

Sammanfattningsvis kan jag säga att Kolmården var väl värt ett besök, mycket att göra och titta på. Vi hade aldrig hunnit med allt på en dag så två dagar behövdes. Det var i och för sig dyrt att åka dit och bo där men det var det värt. Det känns som att djuren har det bra där, för att vara i en djurpark, och det finns mycket att göra för alla.

Imorgon bär det nog av igen, om vädret håller sig hyfsat. Vi ska till Bakken med farbröderna och farmor och farfar.

Inga kommentarer: