söndag 20 februari 2011

Allvarliga funderingar

Idag har Max varit och lekt hos en kompis hela eftermiddagen och jag och Marcus har haft Emil för oss själva... skönt för alla tror jag:-) Vi har också diskuterat och pratat om husbygge och husköp och allt som det innebär. Tomten är snart vår och att köpa den är ju ett otroligt stort steg! Det finns ju så många andra alternativ, samtidigt så har vi varit sååå säkra på att bygga. Men... (finns ju alltid)... att bygga är DYRT! Vi skulle kunna köpa oss ett billigt hus någonstans där vi kan tänka oss att bo och renovera efter hand. Då finns utrymme för resor och annat kul i framtiden. Vi gjorde en bra vinst på huset vi sålde och den har vi alltid med oss. Herregud vad svårt det är... och lika svårt är det att förstå geologiska undersökningar, kontrakt, nybyggnadskarta, bygglov och allt annat som ska fixas vid ett bygge. När man bygger hus är det ungefär 1000 olika val som ska göras... samtidigt: allt är nytt! Inga fönster eller tak som ska bytas, inga stora renoveringar på många år och allt är fräscht.

Kan ni inte skriva en kommentar!

3 kommentarer:

Therese sa...

Jag förstår att det är svårt att välja, speciellt nu när det snart är dags! Det finns ju såklart fördelar och nackdelar med bägge alternativen... Ni får gå på magkänslan och vad ni än väljer, så blir det ju rätt, på sitt sätt eftersom ni valde det. Snurrigt, men jag tror ni kommer fram till vad som passar er! Spännande vilket som :)

camilla sa...

Ja dessa beslut, vissa kommer att vara bra , vissa mindre bra.
Jag tror att ni innerstinne redan bestämt er. Prata mycket och diskutera er emellan så kommer ni fram till rätt beslut.
Tänk frammåt, vad passar oss, osv.
fråga andra som byggt nytt.
Kommer ihåg känslan när vi flyttade till huset på Humblevägen!!Vad stort allting var!

Kram siss.

Anne Karlsson sa...

Vi har inte ångrat oss en sekund att vi byggde nytt. Det är verkligen en härlig känsla att stiga in i huset när det är färdigt. Sen just att veta att det är inga större investeringar på många år som krävs. Kram min lilla kusin.