måndag 28 februari 2011

En minnesvärd dagJag var tolv år när Palme mördades. Jag minns att vi var på Öland, hos farmor, och mamma väckte mig och syrran på morgonen och berättade. Jaha... det var först lite senare som man förstod allvaret och sorgen i att en svensk statsminister blivit mördad på öppen gata. Att någon bara gick fram och sköt honom... och sen händer nästan samma sak några år senare, när Anna Lindh knivmördades på NK. Jag kommer inte ihåg Olof Palme, för mig var han länge en gubbe som var på tv, men det är tragiskt och skrämmande att något sådan kan hända.

Jag tror att Christer Pettersson mördade Olof Palme, vad tror ni?

4 kommentarer:

Camilla sa...

Ja jag kommer också ihåg att vi var på Öland hos Farmor.

Jag tror också det var Christer Petersson. Lisbeth Palme har ju aldrig vikit en tum på att det var honom hon såg i ögonen just det ögonblicket. Fy va hemskt, vilken känsla.

Man kan ju undra VARFÖR han gjorde det?
/Camilla

Anonym sa...

Jag träffade faktiskt Olof Palme en gång. På en facklig kurs i Ronneby 1980. Han var där med andra politiker, bland annat Ingvar Karlsson. Han tog sig tid att besöka vår kurs. Han var med oss en lektionstimme och vi fick ställa frågor.
Inger

Therese sa...

Jag såg Palme en gång när han var och pratade på stortorget. Annars var jag hemma i köket på morgonen när jag fick veta att han mördats...

Mats Å sa...

Jag vaknade den morgonen av ovanlig, "konstig", musik i radion, kändes direkt att något var fel. Jag tror också att det var Christer Pettersson. Var det inte så att sjabbel med vittneskonfrontationen gjorde Lisbeths utpekande ogiltigt?