lördag 22 oktober 2011

Språkis

Det blev en fullspäckad fredag med besök på Språkis, lunch på stan, simhallen och storhandling på Maxi... hela familjen hela dagen! Det är härligt med de här bonusfredagarna som vi får ibland men det överväger inte jobbhelgerna som är skittråkiga.

Nåväl, vi har varit och hälsat på på "Språkis" där Emil börjar veckan efter höstlovet. Det är en förskola som är specialiserad på barn med "avvikande språkutveckling" och Emil är lite avikande;-) Dels så pratar han inte så mycket och dels så byter han ut vissa bokstäver mot h-ljud eller utesluter en del bokstäver. Språkis innebär fyra timmars språkträning mån-tor varje vecka, de är åtta barn i gruppen, tre pedagoger och en logoped. Emil blir hämtad med taxi på dagis på morgonen och lämnad på eftermiddagen, det kommer han tycka om. Risken är väl att vi har två grabbar som pratar oavbrutet här hemma snart men så ska det väl vara.

Idag fick vi lite gjort i trädgården medan Max var hos en kompis och lekte. Jag var inte popis när jag kom och hämtade honom, han hade velat stanna läääänge men de pratade om att leka igen redan nästa helg, det är härligt när de får nya kompisar.

2 kommentarer:

Camilla sa...

Hej
Är övertygad om att det kommer bli bra för Emil detta!!
Hoppas de hade lit ekul med "grejerna" de fick.

Kram syrran

Therese sa...

Kommer säkert bli kanon för Emil! Spännande med taxiresor kan jag tänka :)
Smidigt att han har kvar sin vanliga plats på dagis och sen gå på detta också.
Kram Therese