onsdag 2 november 2011

Ögonbesvär, läkarbesök, operation och sjukskrivning

Bilden hittade jag här: padachan.blogg.se
Usch, det har varit lite jobbigt en tid. Jag har märkt att mitt vänstra öga har betett sig konstigt, det har liksom varit skuggigt i en hörnet. Jag var hos optikern förra veckan och jag inser där att jag har skitdålig syn på vänster öga. Jag var väldigt skakad efteråt; jag hade något som heter synfältsbortfall. Nåväl, optikern skickade en remiss till ögon som ringde igår och sa att "läkaren anser att du behöver undersökas så snart som möjligt". Det var knappast lugnande direkt, speciellt inte efter att jag hade Googlat synfältsbortfall och fått upp tumörer, stroke och andra neurologiska sjukdomar (ja, jag vet att man inte ska googla sjukdomssymptom).

Idag har jag varit på ögonmottagningen i tre timmar och där konstaterade läkaren att näthinnan har lossnat från ögongloben, vilket tydligen är väldigt ovanligt i så här ung ålder. Imorgon blir det en resa till Kalmar för en ny undersökning och nästa vecka blir det operation, som troligtvis inte kommer att återställa min syn helt men förbättra den lite i alla fall. Nästa vecka jobbar Marcus kväll nästan varje kväll för vi ska skola in Emil på Språkis, samtidigt som jag ska vila efter operationen så det blir en spännande vecka. De pågående projekten på jobbet fick jag lämpa över på en kollega i all hast, det känns inte heller helt ok men jag har inget val.

Just nu är jag mest lättad över att jag inte har en hjärntumör eller fått en stroke, samtidigt väldigt orolig för operationen. Jag är inte bra på sjukhus och sådana grejer, jag är ju aldrig sjuk! Jag tror dock att jag kommer sova bättre inatt än de senaste nätterna, nu vet jag i alla fall vad som är fel.

2 kommentarer:

Millan sa...

Det låter inget vidare. Hoppas att allt går bra.

Du vet var jag finns om du behöver mej på vad sätt som helst.

Jag älskar dej systra mi!

Kram Siss!

La Madre Que Los Pario. sa...

Hej Ullis.
Trákigt att höra,men du ska se att allt gár bra!!!
Skriv och berätta hur allt har gátt.
Kramisar